Brusselse verhalen
Erfenis van jaren
Gegidst door
Uitermate
Initiatiefrijke
Daadkrachtige
Enthousiaste
Dames
 
 
Home
 
Gidsen voor groepen
 
Onze gidsen
 
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 

September 2006, terug naar school, al die vreemde gezichten, al die verschillende leeftijden, allemaal met éénzelfde doel: afstuderen als toeristische gids.

Zomer 2008, eindelijk afgestudeerd als toeristische gids, drie dames staan te popelen om naast hun voltijdse job, toeristen mee op wandel te nemen in Brussel en België. Een jaartje later lanceren zij de vzw Be.guided.

Wie zijn zij?

Luceke, da’s en echte Brusseles, en babbele dat ze kan… over Keuninge, Keuninginne en ander chic volk, moe uk over de gewuun mense en dan over palaize en aa batimente... Benieuwd? Kom meewandelen van hartje Brussel tot de Europese wijk en luisteren naar verhalen van heel vroeger en van Keizer Karel tot nu...

Viviane (Viv klinkt inmiddels vertrouwder in haar oren) is geboren en getogen Pajotse en is daar ongelooflijk trots op. Naast de liefde voor de natuur en haar zoektocht naar weidsheid, heeft ze ook iets met steden. Zo kruiste Brussel tijdens de gidsenstudie opnieuw haar pad en werd ze weer verliefd. Waar een hart van vol is, daar loopt de mond van over en dat is er aan te horen als ze je mee op sleeptouw neemt doorheen de straten en de wijken van deze ‘stad in evolutie’.

Karlien, de jongste van de drie dames, erfde het babbelen van mama Luce en vindt het heerlijk om er ook haar hobby van te maken! Probeert zo historisch mogelijk te blijven, maar kan het niet laten om her en der af te dwalen met anekdotes. Haar goedlachse spontaniteit neemt ze graag mee tijdens haar wandelingen.

 
info@beguided.be   Foto’s: Luc Beirens