Brusselse verhalen
Erfenis van jaren
Gegidst door
Uitermate
Initiatiefrijke
Daadkrachtige
Enthousiaste
Dames
 
 
Home
 
Gidsen voor groepen
 
Onze gidsen
 
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 

Brussel heeft misschien niet het prestigieuze verleden van Parijs en is bijlange niet zo kosmopolitisch als Londen, maar de charme die de stad uitstraalt zal niemand tegenspreken. Brussel onderging weliswaar talrijke en ingrijpende architecturale veranderingen, maar toch is het een schitterende, levendige en fiere «zwanzende» stad, waar het aangenaam vertoeven is en waar de geur van de typische Brusselse keuken nooit ver weg is.

En, even chauvinistisch bekeken: onze Grote Markt, met zijn stadhuis en gildenhuizen, is uniek in de wereld. Wist u dat de Sint-Hubertusgalerij model heeft gestaan voor de overdekte galerij die naar de Scala van Milaan leidt?

Waar ter wereld kan je in een «estaminet» met volle teugen genieten van een «half en half» of een «faro», vergezeld van een lekkere boterham met «ettekeis», stiekem proberend een gesprek van enkele «zievereirs» te begrijpen. Want het oh zo typische en sappige Brussels dialect is zelfs voor Vlamingen en Walen onverstaanbaar.

Alleen daarom, maar om nog veel meer, zou Be.guided het bijzonder fijn vinden u te mogen begeleiden op zijn vaste themawandelingen.

 
info@beguided.be   Foto's: Luc Beirens